Rágcsálóirtás szakszerűen | Rágcsálómentesen.hu

Rágcsálóirtás alatt érthetünk patkányirtást és egérirtást is. A rágcsálók elleni védekezés minden esetben azzal kell, hogy kezdődjön, hogy felül kell vizsgálni azokat a területeket, ahol huzamosabb ideig voltak tárolva dolgok. Ilyenek a kertben a farakások, építési alapanyagok, vagy sitt kupacok, melléképületekben tárolt használaton kívüli eszközök, tárgyak, ruhák…stb. A rágcsálók is, mint minden más élőlény azokat a helyeket keresik, ahol zavartalanul tudnak fészkelni és szaporodni.

Ha nem alakítunk ki magunk környezetében a rágcsálók számára ideális helyeket, akkor nagyban segítjük a megelőzést. Fontos, hogy a kertben minden évszakban szedjük össze azokat a terméseket, amelyek élelem lehet és bevonzhatják a rágcsálókat, valamint az épületen teremtsünk olyan műszaki állapotokat, melyek a rágcsálók bejutását megakadályozza. Ha még is irtásra kerül a sor, két ismert módszere van a rágcsálók elleni védekezésben. Az egyik az irtószer mentes és a másik az irtószeres védekezés.  Az irtószeres védekezés, minden esetben valamilyen mérgezett csalétek kihelyezésével valósul meg. Ennek két módja ismert, az egyik a nagy mennyiségű irtószer folyamatos használata, míg a másik a kis mennyiségű változatos irtószer használata. Mivel a rágcsálók olyan óvatos és tanulékony állatok, hogy kiismerni nehéz őket, ezért rá kell szánni az időt, hogy megfigyeljük szokásaikat és azok ismeretében válasszuk meg, hogy hogyan történik az irtás.

Hatékony rágcsálóirtó eszközök

rágcsálóirtásAz irtószeres védekezésnek is több eszköze áll rendelkezésre. Vannak élve fogó csapdák és ragasztós készítmények. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, és hogy mikor kell és mikor lehet használni. Tudni kell, hogy nagy fertőzöttség esetén ezeknek az eszközöknek a használata, nem túl eredményes hosszútávon. Ennek oka, hogy a rágcsálók egymástól is tanulnak és ha valamelyikük éppen egy ilyen csapdában esik foglyul, akkor onnantól a társak már el fogják kerülni. Ezek akkor lehetnek hatékonyak, ha egy-egy példányról van szó. Fontos, hogy a kihelyezett csapdákat naponta ellenőrizni kell, mert sok mindent kilehet belőle következtetni a rágcsálók és a kártevők elleni harcban. A csapdák alkalmazása, minden esetben csalogató anyagokkal történik, és ha jól vannak elhelyezve akkor eredményesek tudnak lenni. Az előzetesen beazonosított rágcsáló útvonalára kell elhelyezni a csapdákat. 

Patkányirtás vadászgörénnyel és kutyákkal

Régóta közismert a vadászgörény, mint a patkány természetes ellensége. A görény a patkányok által használt járatokba könnyedén bejut és kihajtja onnan őket vagy ha utoléri akkor a járaton belül öli le a patkányokat. Előnye, hogy a járaton belül mérettől függetlenül elpusztít minden patkányt és így nincs később felnövekvő generáció. Mondhatjuk, hogy teljes mértékben kipucolja a járatokat a patkányoktól a vadászgörény. A görény a leölt patkányokat nem hordja ki.

A görényes irtás, minden esetben vadászkutyákkal van megtámogatva, hogy a görény által kihajtott patkányokat a kijáratoknál lévő kutyák kapják el. A patkányoknak így esélyük sincs a menekülésre.  Bátran kijelenthetjük, hogy az egyetlen olyan módszer, mely természetes, gyors és biztos eredményt hoz. Rágcsálóirtáshoz mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni. A házi megoldások a legtöbbször hatástalanok, így a patkányok és az egér is gyorsan el tud szaporodni. Egy profi vadászgörényes patkányirtás során a rágcsálók mindegyikét kiírtjuk. 

Ha patkány vagy egér van a környezetében azonnal hívjon. Profi rágcsálóirtás az egész ország területén. Megszabadítom a veszélyes rágcsálóktól!

Hívjon most! – +36 70 675 8584