Egérirtás módszerei

Az egérirtás is megfelelő szaktudást és rutint igényel. A rágcsálók elleni védekezés két leghatékonyabb módszere a mérgezett csalétek, és a csapdák kihelyezése. 
  • Ezeknek a segítségével viszonylag gyorsan, úgy két hét alatt meglehet tisztítani tőlük az adott terepet.

Amit érdemes tudni az egerekről

Az egér közvetlenül az ember környezetében érzi magát a legjobban. Nagyon jól alkalmazkodik. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor egész életét letölti ugyanazon a helyen.
  • Régi bútorokban, évek óta mozdulatlan tárgyakban fészkelnek. Ez a rágcsáló bármilyen helyen képes megtelepedni.
  • Ezt elősegíti a folyamatos élelem utánpótlás, amit a lakásokban, konyhákban, pincékben tárolt élelmiszerek jelentenek. Ott ahol nem érzik jól magukat egyszerűen odébbállnak.
  • Az egér nem megy soha nagy távolságokra. Jellemzően a fészek közelében, nagyjából 1,5 méteres sugarú körben közlekedik. Rendkívül szapora rágcsáló. Egy egérpárnak akár 1000 példánya is lehet.
  • Számukra ideális körülmények között egy nőstény egér fél tucatszor fial egy év alatt. És ezek ez egyedek nyolc hét után ivaréretté válnak.

Járványügyi kockázat

Az egerek nem csak anyagi kárt okoznak, hanem az egészségre is veszélyt jelentenek. Azon túl, hogy mindent összerágnak rengeteg kórokozót is terjesztenek.
  • Az egér ürülék és vizelet is nagy szerepet játszik a különböző betegségek terjesztésében.

Csapda és csalétek

Az egércsapdás és mérgezett csalétekkel történő irtás megkezdése előtt is alaposan fel kell mérni a fertőzött területet. 
  • Ezek után lehet csak elhelyezni a csapdákat és a csalétkeket a megfelelő helyekre. Bizonyos esetekben mindkét módszert kombinálni kell a sikeres rágcsálóirtás érdekében.

Ha patkányt vagy egeret észlel maga körül azonnal hívjon. Profi rágcsálóirtás egész Pest megye területén. Megszabadítom a veszélyes rágcsálóktól!