A városi rágcsálóirtás 3 legjobb módszere

A patkányok nagyon jól tudnak alkalmazkodni még a szélsőséges körülményekhez is. Ilyenkor is gyorsan szaporodnak, főleg akkor, ha elegendő élelemhez jutnak. A városokban minidig is jelen voltak a patkányok. Ideális helyzetet teremt és táplálék is akad bőségesen. A csatornahálózatban nagyon jól érzik magukat. Kellően megleg van, táplálék is helyben található, valamint vízhez is könnyedén hozzá tudnak jutni.

A városi rágcsálóirtás 3 legjobb módszere

A patkány vagy az egér undorító látványa sokakat elrémít. Rengeteg betegséget és kórokozót hordoznak. Emiatt a kártevő irtás szükséges. A magyarországi hatályos jogszabályok szerint az önkormányzatoknak évente legalább két alkalommal kell megszervezni a rágcsálóirtást. Tapasztalatból tudjuk, hogy ez inkább időszakosan történik a valóságban. A pénzhiány miatt gyakran tűzoltásként használják. Pedig a növekvő bejelentésekből arra lehet következtetni, hogy a patkányok kezdenek ismét elszaporodni.

Mit lehet tenni az ellenszenves rágcsálók ellen?

Elsősorban patkányok és egerek ellen hatékony a hagyományos rágcsálóirtás. Az alkalmazott rágcsálóirtó technika nagyban függ a környezettől és a rágcsálók fajától. Egy kisebb szaporulathoz más módszer választandó, ami hatékonyabb és kifejezetten kisebb célpontra lett kifejlesztve.

Általánosságban elmondható, hogy a rágcsálóirtás eme három módszere terjedt el hazánkban:

1 – Irtószermentesen

Manapság a környezetvédelem egyre nagyobb hangsúlyt kap a hétköznapi életünk során. A vegyszermentes egérirtás is könnyen elérhető. A lényege, hogy csökkentsük az öko-lábnyomunkat és kíméljük a többi élőlényt. Gyakran lehet hallani sajnos, hogy a mérgezett patkányokat fogyasztó ragadozók is áldozatul esnek a patkányméreggel történő irtásnak.

A vegyszermentes rágcsálóirtást sok esetben egy hatékony patkány csapda jelenti. Ezeknek az elhelyezése egyszerű. Egy klasszikus, leütős csapda az egyik leghumánusabb módja a nem kívánt kártevők eltávolításának. Lehetőség van még ragasztós csapdák használatára. Ezek főként szűk helyeken és keskeny nyílásokban nyújtanak nagy hasznot.

2 – Patkányirtás méreggel

A véralvadásgátló irtószer nagyon hatékony. Gyors és kiváló eredményt lehet elérni megfelelő helyre kihelyezett patkányméreggel. A méreg elhelyezésénél figyelni kell a szakszerűségre: a vonulási útvonalak és a búvóhelyek közelébe kell kiszórni. Védve a környezeti hatásoktól.

3 – Patkányirtás vadászgörénnyel

A vadászgörény a patkányok természetes ellensége. Felkutatja a patkányok fészkét és kíméletlenül véget vet a rágcsálók elszaporodásának.