Miben rejlik a hatékony patkányirtás és milyen módszert alkalmazzunk?

A téli hideg beálltával egyre több telefonhívást kapunk a rágcsálók okozta kellemetlenségekkel küszködő ügyfelektől. A problémák nagy részéért a patkányok, közülük pedig nagyrészt a vándorpatkányok okolhatók.

Rengeteg okot felsorolhatnunk, amiért ez az állat nem szerepel a kis kedvenceink közt.

A patkány, mindazon túl, hogy betegségeket is terjeszthet, nagyon nagy kárt tehet otthonainkban. Szétrágott vezetékek, szigetelés, falburkolat és a lista egyre csak bővül. Sokan megpróbálnak sajátos módon tenni ellenük, bevetve minden házi praktikát annak érdekében, hogy megszabaduljanak tőlük. Gyakran ez az első reakció a rágcsálók megjelenése okán. Természetesen nem lehetetlen feladat házilag kiirtani a patkányokat, de jó adag szerencse is kell hozzá. Lássuk miért!

A patkányok nagyon intelligens állatok. Ahogy befészkelik magukat egy helyre, azokat a járatokat, nyomvonalakat használják, melyeket már ismernek. Gyanakvó és óvatos tulajdonságuk miatt kerülik a számukra ismeretlen tárgyakat, akadályokat. Ilyen akadály lehet számukra egy kihelyezett csapda. Valószínűleg érdekli a benne lévő élelem, viszont hosszú időbe telhet, mire megközelíti azt. A ragasztós csapdák egerek esetében kiválóak, azonban patkányok ellen nem fognak működni. Itt az erő és méret béli különbségekre kell csupán gondolnunk.

A hatékony patkányirtás titka a megfelelő módszerek és a megelőzésben rejlik. Biztos mindenkiben megvan az a kép, hogy a kendős háziasszony szalad a seprűvel, próbálva agyoncsapni a menekülő rágcsálót. Nem is olyan rossz megközelítése ez a dolgoknak, hiszen vegyszermentes módszerként a szakember is ezt fogja ajánlani. Persze ez nem szó szerint értendő. A háziasszonyok helyett kutyák és vadászgörények likvidálják a patkányokat, azonnali eredményeket elérve. Ezeknek az állatoknak munkájuk a hobbijuk, addig meg nem állnak, amíg minden elérhető egyedet meg nem fogtak a helyszínen. Az élő állattal történő patkányirtás kombinálása vegyszeres kezeléssel bizonyult eddig a leghatásosabbnak munkáink során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük