Hatékony patkányirtás őszi feladatai, a biztonságos télért

Egyre közeleg a hideg idő, és biztosak lehetünk abban, hogy okos és szorgos patkány pajtásaink már keresik az oltalmat adó zugokat a téli cidri elől. Olyan helyeket keresnek, ahol élelem, meleg és ha lehet, nyugalom is van. Pontosan tudják ők, hogy ez a fajta életvitel kompromisszumokat igényel, és kockázat vállalással is jár. Nekünk, akik patkány mentes telet szeretnénk éppen ők jelentik a kockázatot, és a nullához nagyon közeli értéket szeretnénk produkálni, ami az otthonunk területét illeti. Ebben szeretnék most egy kis segítséget adni minden ügyfelemnek.

Hatékony patkányirtás őszi feladatai, a biztonságos télért
Hatékony patkányirtás őszi feladatai, a biztonságos télért

Ilyenkor valójában szerencsére még csak megelőzésről kell beszélnünk, de a legjobb ezen a szinten megtartani a folyamatot.

Több cselekedhető lépésünk is van, az évnek ezen szakában. A patkányok előszeretettel költöznek be például műhelyekbe, félreeső kamrákban, és akár farakásokba is. Ennek megelőzése érdekében érdemes minden tárgyat megmozgazni, és szellőssé tenni a teret, amennyiben ez egy épület belsejében található. Természetesen ez alól kivétel a farakás, amit egyszer érdemes kicsit átpakolni, és egyéb megelőző trükköket bevetni, amiket lejjebb ismertetek.

A rágcsálók számára egy elhagyott épület is tökéletes téli menedék lehet. Persze nem minden esetben bővelkednek ezek gazdag élelemforrásban, de ez a fenti kompormisszumok része, amit az állat megköt a túlélés érdekében.

Amennyiben otthonunk részét képezik mellékhelységek, úgy érdemes ezek patkánytalanítását is szemelőtt tartanunk. A megelőzés leggyakoribb, és legbiztosabb formája a méreggel töltött csapdák elhelyezése frekventált helyeken.

Mi sem egyszerűbb, csak néhány kérdése maradt az élet egyéb területein járatosabb otthontulajdonos számára. Milyen csapda? Mik a frekventált helyek? ÉS Melyik mérget válasszam?

Ezek fantasztikus kérdések, amikre nem leszek rest választ adni.

Választhatjuk a házi módszerek tesztelését, amik gyakran nem megfelelő eredményt hoznak. Ilyenkor a helyi gazdaboltban kapható csapdákból választunk, és mellé az ugyanitt beszerezhető mérget. Vastag forintokkal lesz könnyebb a pénztárcán, egy jól megtervezett csapdarendszer felépítésének előkészületeikor.

A kereskedelmi forgalomban kapható mérgek hatóanyag tartalma biztonságtechnikai okok miatt igen alacsony. Azok, amikkel mi, szakemberek dolgozunk, sokszorosan lekörözi a bolti társát. Olyan mértékben, hogy elég ha a patkány orra hegye belelóg, már nem éri meg a következő teliholdat.

Az általunk delegált szakember minden esetben olyan csapdás használ, amely egyszerre garantálják, hogy csak a rágcsálók férjenek hozzá méreghez, és azt is, hogy számukra vonzó legyen. Sok éves tapasztalatunk az Ön nyugalmát is garantálja, forduljon hozzánk bizalommal. A hatékony patkányirtás a szakterületünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük