A patkányirtás módszereiről, melyiket mikor alkalmazzuk?

A rágcsálóirtás témában nagyon megosztó véleményekkel találkozhatunk. Addig a pontig nem is foglalkozunk ezzel, amíg meg nem jelennek ezek a bosszantó kis állatok környezetünkben. Ekkor azonban azonnali megoldást szeretnénk találni ellenük és minél többet szeretnénk megtudni az irtás terén, annál jobban összezavarodunk. Rengeteg információ található a patkányirtás témájában az interneten és biztosan kapunk őrült tippeket ismerőseinktől is. Kicsit segítünk cikkünkkel kiigazodni a jelenleg hatásos módszerekkel kapcsolatban.

A patkányirtás módszereiről, melyiket mikor alkalmazzuk?
A patkányirtás módszereiről, melyiket mikor alkalmazzuk?

Alapjában véve érdemes tájékozódni a patkány viselkedéséről, szokásairól. Tudnunk kell, hogy a patkányoktól való megszabadulás merőben eltér más kártevők irtásától, ide sorolható az egérirtás, csótányirtás vagy az ágyi poloska irtás. Ez abból adódik, hogy a patkány egy nagyon tartózkodó és megfontolt állat. Amint valami új dologgal találkozik, legyen az étel vagy bármilyen tárgy, inkább kikerüli. Nem kezdi el szaglászni, kóstolgatni, mint az egér. Éppen ezért a irtásuk sokszor egy jól tervezett hosszú folyamat. Ennek a folyamatnak az első része, hogy megtaláljuk fészküket és az innen kiinduló járatokat. Ha ez megtörtént, el kell döntenünk melyik technikát szeretnénk alkalmazni a patkányok ellen. Ebben pedig mindenképp kérjük ki egy szakember véleményét.

A szakszerű patkányirtás kulcsa a kellően elhelyezett csapdákon, a megfelelő patkány irtószer és etetődoboz kiválasztásán, illetve élő állattal való irtás esetén a kellően kiképzett kis csapat munkáján nagyban múlik. A csapda belsejében elhelyezett csalétek mennyisége és minősége is kellő odafigyelést igényel. Cégünknél nagy hangsúlyt fektetünk a már kihelyezett patkányetető ládák rendszeres ellenőrzésére, az elfogyasztott méreg folyamatos pótlására. Vannak bizonyos helyzetek, amikor a méreg használata nem javallott, ilyenkor két opció javasolt: befogó ketrec használata vagy vadászgörénnyel és kutyával való patkányirtás. Az utóbbi esetében megjegyeznénk, hogy az élő állattal való irtás és a méreggel megtöltött etetődobozok együttes kombinációja nagyon hatásosnak bizonyult az elmúlt évek tapasztalati alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük