Egérirtás! De hogyan házilag vagy szakembert hívjak?

A háztartásokban évszaktól, falutól, várostól függetlenül gyakran megjelennek azok az kártevők, amelyekkel nem szívesen találkozunk a konyhánkban. Bár az egérre ritkán találkozunk, de a széthagyott ürülék a pulton, vagy a megrágcsált élelmiszereink nagyon sok bosszúságot okozhatnak. Ilyenkor kénytelenek vagyunk valamilyen megoldást találni, és felmerül a kérdés hogy házi módszerekkel próbáljuk meg kiirtani az ellenséget vagy hívjunk szakembert. A rágcsálóirtás egy szakma. Rutinnal és szakértelemmel rendelkezünk.

Egérirtás! De hogyan házilag vagy szakembert hívjak?
Egérirtás! De hogyan házilag vagy szakembert hívjak?

Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzunk, mindenképpen érdemes felmérni hogy mekkora rágcsáló állománnyal állunk szemben. Ezt csak a kár felmérésével tudjuk megítélni. Illetve az ürülék mennyiségéből. Bár érdemes élnünk a gyanúperrel, hogy nem minden egérpiszokkal találkozunk. Ezen információk összefésülése alapján meg tudjuk ítélni hogy van-e időnk a kockázatosabb házi módszerek bevetésére vagy gyors és hatékony megoldásra van szükségünk, ami garantáltan elbánik a az egerek hadával.

Az egér kicsi gyors állat. Koszos igénytelen, emiatt nagyon sok kórokozót hordozhat ételeink és otthonunk környezetébe. Ezek a szempontok semmiképpen nem elhanyagolhatóak akkor amikor döntést hozunk, hogy a rágcsálók kiirtása érdekében milyen megoldást választunk. A kihelyezett csapdát fontos olyan helyre tenni ahol tényleg jár az egér ahol hozzá van szokva ételhez. Ahhoz, hogy sikerrel járhatunk arra is szükség van, hogy a csapdában fogára valót találjon az egér. Az is előfordul, amikor a csapda nem megfelelő arra hogy elkapja vagy elpusztítja a az egeret. Sok bosszússágot okozhatunk vele magunknak.

Míg az egerekkel vívjuk a csatákat és próbáljuk őket kiirtani a fertőtlenítés egy folyamatos munkát kér tőlünk. A fent említett kórokozók és esetlegesen hordozott betegségek miatt ne hanyagoljuk el ezt a feladatot hogy biztonságban és egészségben tudhatjuk szeretteinket. Amint úgy érezzük hogy el hatalmasodtak rajtunk a rágcsálók forduljunk szakemberhez, hogy az egérirtás garantált legyen. Felmérjük a terepet és hatékony módon járunk el az adott területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük