Patkányirtás, de honnan tudom, ha patkánnyal van dolgom?

Otthonaink legnagyobb méretű kártevője a patkány. Sajnos nem csak méreteiben nő versenytárasi fejére. Az okozott kár, a példányszám is rekordokat dönt a rágcsálók világában. Gyorsan és nagy mennyiségben szaporodik. A született ivadékok gyorsan önálló életbe kezdenek, és hamar válnak ivaréretté. Azonban egy egyednek nem csak táplálékot kell biztosítani sokasodó családjának, hanem fészket is. Ehhez a munkához általában semminek nem kegyelmeznek, bárit szétrágnak. Nem tesznek különbséget drága autó és kidobott kanapé között. Két dolog fontos csupán számukra. Az elérhető távolságban lévő tápanyag forrás, és a nyugodt fészek.

Patkányirtás, de honnan tudom, ha patkánnyal van dolgom?
Patkányirtás, de honnan tudom, ha patkánnyal van dolgom?

A nyugalom és az embertől való távolság tartás iránti vágyuk arra buzdítja őket, hogy az éj leple alatt derítsék fel a megszokott elemózsia lelő helyeket, és amit csak lehet hordjanak be a fészekbe. Egész kupac süteményt tudnak elhordani egy éjszaka alatt, ha a pulton felejtettük, vagy csak kint hagytuk hűlni, de ők épp át tudták rágni a ház szigetelését. Bizony, az sem akadályozza meg őket az élelemszerzésben. Kitartó természetük és erős fogazatuk bármilyen anyaggal elbánik. Gyűjtögető életmódjuk az egyik legnagyobb segítségünk abban, hogy leleplezzük őket. Csalétek elhelyezésével bizonyosságot nyerhetünk jelenlétükről. Ha az éj leple alatt nyoma vész a kirakott ételnek, biztosra vehetjük, hogy patkány járt arra. Már kezdődhet is a rágcsálóirtás!

A házi módszerekkel való irtás a legritkább esetben hatékony. Az rágcsáló bár elhordja a kirakott mérget, egy beavatkozás gyakran kevés az egész család ellen. A második alkalommal viszont már bizalmatlanabbá válnak az életben maradt egyedek, tanulnak elhullott társaik esetéből. Roppan intelligens kártevők.

A patkányok ellen legjobb azonnal rágcsálóirtó szakembert hívni. Biztos, hogy hatékony és hosszútávú megoldást tud nyújtani, a mi helyzetünkre specializálva. A patkányirtás körültekintést igénylő feladat. Jó kiismerni az állat útvonalait, és a számukra megszokott helyeken elhelyezni a mérget. Így biztosan begyűjtik, majd elfogyasztják őket. A szakembereknél magasabb hatóanyag tartalmú méreg van, mint a lakosság számára elérhető, így nagyobb hatásfokkal dolgozhatnak.

Ha patkány nyomait fedezzük fel otthonunkban, munkahelyünkön. Ne habozzunk, állítsuk meg a károkat gyorsan, és hatékonyan értékeink, és egészségünk megőrzése érdekében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük