5 tuti tipp az egérirtásra, illetve megelőzésre

5 tuti tipp az egérirtásra, illetve megelőzésre

A patkányok és az egerek könnyen befészkelhetik magukat otthonunkba. Rengeteg kárt tudnak okozni. Elrágják a vezetékeket, csomagoló anyagainkat, bútorainkat stb. Az ürülékük pedig nagyon sok betegséget okozhatnak az életünkbe. De mégis hogyan kerüljük el a beköltözésüket az otthonunka és hogyan távolítsuk el őket?

5 tuti tipp az egérirtásra, illetve megelőzésre
5 tuti tipp az egérirtásra, illetve megelőzésre

Íme 5 tuti tipp az egerek ellen házilag:

1. Ne hagyjunk réseket!

Ezek az apró, de annál inkább kártékony rágcsálók szinte minden apró rést megtalálnak a házunkon/lakásunkon és könnyedén befészkelik magukat. Ne csak a szabad szemmel jól látható területeken végezzük el ezt a műveletet, hanem a kevésbé látható és egyértelmű lyukakt is. Hiszen az egér szinte minden rést meg fog találni a falon a jó túlélő ösztönének köszönhetően.

2. Az étel tárolás

Lehetőleg minden ételünket (tészta, müzli, liszt stb.) tegyük át egy fém, műanyag vagy üveg tárolóba, mivel ezeket nem tudja átrágni az egér, de nem utolsó sorban esztétikusabb is. Miért is fontos ez? Ha a lisztet a zacskójában hagyjuk azt az egér könnyedén kirágja, így táplálékhoz jut. Ezáltal nem fog elmenni az otthonunkból és szaporodni is fog.

3. Egérirtás méreggel?

Na ez az, amit NE! tegyünk. Ha gyermek van a háznál vagy háziállat könnyedén ők is megtalálhatják a mérget. Nagyon nagy kárt tud okozni ez a fajta módszer, mint gyermekeink és a házi kedvenceink életében is. A méreggel elpusztított tetem is nagy károkat okozhat hiszen, ha nem távolítjuk el időben az egér tetemet azt a házi kedvencünk megtalálhatja és megeheti, ezzel a háziállatunk életét is kockáztathatjuk. Ha viszont mégsem pusztul el a méregtől ez a rágcsáló, akkor pedig egy ragadozó madár is megeheti és szintén a madár is elpusztulhat.

4. Csapda

Csapdát csak akkor érdemes elhelyezni otthonunkba, ha az egér megjelenésének veszélye fennáll vagy, ha már egér van az otthonunkban. Ha megtehetjük inkább maradjunk a természetes szereknél ebben az estében. Sok kárt tud okozni egy csapda is főleg, ha macska van a háznál.

5. Borsmenta a hatékony egérirtás érdekében

Ha van egy két egerünk, vagy csak meg szeretnénk előzni a bajt, akkor hatásos a bormenta. Ennek az illata taszítja az egereket a lakástól. Tegyünk a veszélyesebb pontokra a lakásba borsmentalevelet, de hatásosabb az olaj, mivel erősebb az illata. sokáig távol tartja ezeket a veszélyes rágcsálókat az otthonunktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük